A kétszáz éves ember

mozi film tv hírek

est.hu :: Bicentennial Man, Amerikai film, 126 perc, 1999
Néhány nappal ezelőtt fura álmom volt. Három gyermekemmel játszottam. Persze ebben még nem lenne semmi furcsa, de tudtam, hogy nem igazi emberek, hanem csak tökéletes másolatai gyermekeimnek. Hogy az egész még szürreálisabb legyen, megjelentek az igazi csemetéim is, és elkezdtek játszani saját magukkal. Ezért az álmomért A kétszáz éves ember alkotóit teszem felelőssé.
Tovább A kétszáz éves ember

Mint a kámfor

mozi film tv hírek

est.hu :: Out of Sight, amerikai krimi, 122 perc, 1998
Könnyen lehet, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki agyalapi szamárköhögésben tör ki, valahányszor egy hiperlazának szánt betörős/rablós mozival szembesül. Tetszenek tudni, Ocean’s Eleven, Olasz meló, Banki meló és társai…
Tovább Mint a kámfor

A megmentő

mozi film tv hírek

est.hu :: Out of Reach, amerikai akciófilm, 88 perc, 2004
Steven Buddha szobros testalkata nem az egyetlen bizonyíték rá, hogy az idő vasfogát ő sem képes kiütni. A rendszeres szemöldökráncolás miatt homloka barázdáival immár lazán fel tudná göngyölni a Golden Gate hidat.
Tovább A megmentő

Sleepers – Pokoli lecke

mozi film tv hírek

est.hu :: Sleepers, amerikai filmdráma, 147 perc, 1996
Kevin Bacon a filmvásznon általában azon ellenszenves emberek bőrében tűnik fel, akiket nem átallnánk agyoncsapni egy Moszkvics rozsdás féltengelyével. Ebben az esetben vélhetően saját anyja sem cselekedne másként.
Tovább Sleepers – Pokoli lecke

A szállító

mozi film tv hírek

est.hu :: The Transporter, Amerikai-francia akciófilm, 2002
Luc Besson fura figura a francia filmgyártásban: a 80-as években hirtelen berobbant rendező-forgatókönyvíró-producer A nagy kékség, a Nikita, vagy a Leon, a profi című alkotásaival kétségtelenül sokat tett a francia közönségfilmek világ körüli elterjedéséért, a 90-es évek vége felé mégis inkább irányt váltott.
Tovább A szállító

Üzenet a palackban

mozi film tv hírek

est.hu :: Message in a Bottle, amerikai romantikus film, 131 perc, 1999
A célközönség bizonyára izzó hajsütő vasat nyomna a szemembe ezért, de az amerikai irodalom Edvin Martonjaként tekintek Nicolas Sparksra. Azért a tartalmasnak látszó tömény giccs a megfilmesített formában jóval kevésbé szembetűnő.
Tovább Üzenet a palackban

Gyilkosság a Fehér Házban

mozi film tv hírek

est.hu :: Murder at 1600, amerikai akcióthriller, 107 perc, 1997
Tudományos kutatások több ízben kimutatták, hogy azon amerikai polgárok sokkal jobban alszanak, akiknek nincs tudomásuk kormánykörökben véghezvitt gyilkosságsorozatról. Főként, ha szemtanúként csöppentek bele az ügybe.
Tovább Gyilkosság a Fehér Házban

A sötét lovag – A felemelkedés

mozi film tv hírek

est.hu :: The Dark Knight Rises, amerikai-angol akciófilm, 164 perc, 2012
Nyolc év telt el azóta, hogy Bruce Wayne utoljára belebújt a Hasbro által biztosított Batman-kosztümbe. Ez pedig meglehetősen jó döntés volt részéről, tudniillik, mióta a jó szuperhős magára vállalta a jóvágású államügyész, Harvey Dent bűneit…
Tovább A sötét lovag – A felemelkedés

Mission: Impossible

mozi film tv hírek

est.hu :: Amerikai akciófilm, 1996
Mire képes egy jó filmzene! Bár a Mission: Impossible zenéjét még 1966-ban írták az eredeti tévésorozathoz, tulajdonképpen önmagában eladta a Brian De Palma rendezésében és Tom Cruise főszereplésével készült filmet. Olyannyira, hogy az MI volt az első alkotás, amely Amerikában átlépte a mágikus 3000-es határt, vagyis több mint 3000 moziban vetítették egyszerre!
Tovább Mission: Impossible