Vanília égbolt

mozi film tv hírek

est.hu :: Vanilla Sky, amerikai misztikus film, 2001, 135 perc
"A Vanília égbolt számunkra olyan, mint megcsinálni egy nagyszerű dal feldolgozását. Tisztelettel adózunk a filmnek (Nyisd ki a szemed), ám egyben azt is reméljük, hogy saját árnyalatokkal és értelmezésekkel gazdagíthatjuk." (Paula Wagner, a film producere)
Tovább Vanília égbolt

Időzsaru

mozi film tv hírek

est.hu :: Timecop, amerikai akciófilm, 94 perc, 1994
Sajnos már csak halovány emlékeim vannak róla, hogy 1994 tájékán milyen tényező hatására kölcsönöztem ki ezt a filmet a sarki videótékából. Mivel a szintetikus tudatmódosító szerek akkoriban szóba sem jöhettek, valószínűleg – bármily szomorú dolog is ezzel szembesülni – bőven elegendő vonzerőnek bizonyult, hogy Van Damme egy pisztolyt markolászott a borítón.
Tovább Időzsaru

Nyerő páros

mozi film tv hírek

est.hu :: Double Team, Amerikai akciófilm, 86 perc, 1997
Hohohóó! Minden hétre egy Van-Damme, mint a rossz mesében! Viszont cserébe mondhatom: Sztárparádé! Mintha csak Rózsa Gyuri legújabb (?) műsora lenne! Azt hittem, már írtam erről, megkönnyítve a mai dolgomat, de valahogyan mégis kimaradhatott, vagy gyorsan kitöröltem, mindenesetre nem találtam.
Tovább Nyerő páros

A papa szolgálati útra ment

mozi film tv hírek

est.hu :: Otac na službenom putu, jugoszláv filmdráma, 135 perc, 1985
Egyes kulturális atombunkerben rekedt filmkritikusok szerint ez volt Kusturica utolsó értékelhető megmozdulása, a Cigányok idejével ugyanis menthetetlenül eladta magát. Nem is beszélve a Macska-jajról, mellyel egyértelműen a plázamozik „sekélyes ízlésű közönségét” kívánta szórakoztatni.
Tovább A papa szolgálati útra ment

Kisiklottak

mozi film tv hírek

est.hu :: Derailed, amerikai thriller, 112 perc, 2005
Bár a Jóbarátok ellen általában szervezetem összes szövete tiltakozik, Jennifer Anistont képtelen vagyok nem szeretni. Többek között neki köszönhető az is, hogy a Kisiklottak mindvégig képes volt ébren tartani érdeklődésemet.
Tovább Kisiklottak

Arachnophobia – Pókiszony

mozi film tv hírek

est.hu :: Arachnophobia, Amerikai thriller, 1990, 103 perc
A pókoktól való rettegés egészen szélsőséges formákat is ölthet. Egy igazi araknofób még a Vízipók-csodapóktól is retteg, és ez nem vicc, pedig a 35 000 pókfajtából mindössze kb. 100 veszélyes az emberre. A Kongó rendezője erre a fóbiára építve ezúttal mutáns gorillák helyett mutáns pókokkal riogat minket.
Tovább Arachnophobia – Pókiszony

Wolf Creek – A haláltúra

mozi film tv hírek

est.hu :: Wolf Creek, ausztrál horror, 99 perc, 2005
Figyelem, ausztrál horror a láthatáron! Ám ahelyett, hogy zsigereket marcangoló koalák, netalántán feketemisét celebráló emuk szórakoztatnának minket, unásig ismert tinihorror kliséket kapunk az arcunkba mintegy 100 percen keresztül.
Tovább Wolf Creek – A haláltúra

Bad Boys II. – Már megint a rosszfiúk

mozi film tv hírek

est.hu :: Bad Boys II, amerikai akciófilm, 146 perc, 2003
Michael Bay az a rendező, akit a művészfilmek törzsközönsége elsőként tuszkolna bele egy hiénákkal teli dögkútba. És bár ezen sorok lejegyzője korántsem a „napalmot Hollywoodra!” mozgalom híve, jelen esetben előszeretettel segédkezne nekik.
Tovább Bad Boys II. – Már megint a rosszfiúk

Buliszerviz

mozi film tv hírek

est.hu :: Van Wilder: Party Liaison, amerikai-német vígjáték, 92 perc, 2002
Ryan Reynoldsot nem szeretjük, az amerikai tinivígjáték intézményét még kevésbé. Márpedig a kettő együtt olyan hatást eredményezhet, mint egy jó pohár indiai csapvíz egy vödör frissen permetezett cseresznyére.
Tovább Buliszerviz

A medál

mozi film tv hírek

est.hu :: The Medallion, hongkongi-amerikai vígjáték, 88 perc, 2003
Alapvetően két filmes műfaj létezik, melyben illúzióromboló jelleggel hat a humor intézménye: a pornó és a harcművészeti mozik. Éppen ezért Jackie Chan munkásságát kevés kivételtől eltekintve képtelen vagyok tolerálni.
Tovább A medál