Gyilkos szerelem

mozi film tv hírek

est.hu :: Lonely Hearts , Amerikai–német krimi, 2006
Martha Beck és Ray Fernandez az 1940-es évek végén Amerikában garázdálkodtak – a „Magányos szívek” gyilkosainak hívták őket, mivel áldozataikat, főleg egyedülálló nőket, az újságok társkereső rovatán keresztül cserkészték be, és miután elfogták őket, kivégzésükig merészségükkel és egymáshoz való ragaszkodásukkal hívták fel magukra a nagyérdemű figyelmét.
Tovább Gyilkos szerelem

Visszavágó

mozi film tv hírek

est.hu :: Payback, Amerikai akcióvígjáték, 1999
Két évvel ezelőtti részeg rasszista kirohanásáig Mel Gibson volt - Bruce Willis mellett - Hollywood egyik legmegbízhatóbb, mindenre használható akcióhőse, ám a Visszavágó nem tipikus Gibson-film.
Tovább Visszavágó

Boszorkányvadászat

mozi film tv hírek

est.hu :: Season of the Witch, amerikai kalandfilm, 113 perc, 2011
A két kereszteslovag, Behman és Felson több száz embert kaszabolt le annak reményében, hogy így majd rákapnak a keresztény vallásra, ám hiába. Egy napon aztán eszükbe jut, hogy talán a „ne ölj” parancsolatot érdemes szó szerint venni, ezért visszavonulnak szülőföldjükre.
Tovább Boszorkányvadászat

Parker

mozi film tv hírek

est.hu :: Parker, amerikai krimi, 118 perc, 2013
Parker az a fajta tolvaj, akiben túlteng a betyárbecsület: kizárólag gazdagoktól hajlandó lopni, és a nagymutertól örökölt alpakka étkészlet így is tabu számára. Társai azonban nem ennyire jóindulatúak: egy közös balhé alkalmával hajszál híján kinyírják, aztán elhúznak a helyszínről.
Tovább Parker

Macska-jaj

mozi film tv hírek

est.hu :: Crna macka, beli macor, jugoszláv-francia-német filmszatíra, 127 perc, 1998
Mutasson valaki egyetlen embert a közvetlen környezetében, aki ellenérzésekkel viseltetik a szóban forgó alapmű iránt! Persze akadhatnak még filmművészeti fasiszták, akik képtelenek elviselni, hogy Kusturica kitört az underground státuszból.
Tovább Macska-jaj

A detonátor

mozi film tv hírek

est.hu :: The Detonator, amerikai-román akciófilm, 2006
A kilencvenes évek derekáról még többen emlékezhetnek egy Wesley Snipes nevezetű tényezőre, aki Sean Connery és Robert De Niro oldalán is feltűnt egy-egy produkcióban. Aztán gőzerővel indult el a Van Damme-i úton.
Tovább A detonátor

Múmia

mozi film tv hírek

est.hu :: The Mummy, amerikai kalandfilm, 1999, 119 perc
Volt idő - valamikor a XX. század elején - amikor Egyiptomban olyan mennyiségű múmiát hoztak felszínre, hogy még a mozdonyokat is a rongyokba csavart tetemekkel fűtötték. Mostanában Hollywood használja ki az ősi egyiptomiak maradványait.
Tovább Múmia

Doktor Detroit

mozi film tv hírek

est.hu :: Doctor Detroit, Amerikai vígjáték, 87 perc, 1983
Már megint egy ikres vicces. Kimeríthetetlen forrása ez az amerikai képzelgésnek, arrafelé ez valami központi problémaforrás lehet.
Tovább Doktor Detroit

Részeges karatemester

mozi film tv hírek

est.hu :: Drunken Master, Hongkongi akcióvígjáték, 106 perc, 1978
Ki ne szeretné Dzseki Csent? Hát én! Az is igaz, hogy nem volt ez mindig így, valamikor Bruce Lee méltó utódjának tartottam magam is a macskaügyességű verekedő legényt, de azóta nagyon sokszor leadták már a filmjeit a magyar éterben, és kezd telítve lenni vele a fogadására alkalmas receptorom.
Tovább Részeges karatemester

A Mars szelleme

mozi film tv hírek

est.hu :: Ghosts of Mars, amerikai sci-fi akciófilm, 98 perc, 2001
Carpenter bácsi érdemeit kár is lenne vitatni, tény azonban, hogy egy ideje már – és erre talán a legjobb példa a Halloween – Feltámadás forgatókönyve – az időskori szenilitás egyértelmű jelei mutatkoznak egykor zseniális munkásságán.
Tovább A Mars szelleme