James Bond masszív alkoholista

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Egy tanulmány szerint, és most azért elég nagy késztetést érzek megjegyezni, hogy nem semmi egy olyan tanulmányt átverni az engedélyeztetőkön, aminek az a lényege, hogy A KUTATÓK abból a szempontból vizsgálnak meg 24 Bond-filmet, hogy a jó öreg 007-es mennyit vedel benne (de hát ezért is lehet jó az új-zélandi Otagi Egyetemen közegészségügyet hallgatni), szóval egy tudományos alapokra helyezett vizsgálat eredménye azt hozta ki, hogy a 007-es ügynök komoly alkoholproblémákkal küzd.
Tovább James Bond masszív alkoholista

Exkluzív fővárosi helyszíneken forog majd a Pesti balhé, Lóth Balázs első mozifilmje

mozi film tv hírek

est.hu :: Az eddig főként tévésorozatokat (pl.: 200 első randi) és rövidfilmeket jegyző Lóth Balázs játékfilmrendezőként is bemutatkozik. Pesti balhé címmel készülő vígjátékát 327 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.
Tovább Exkluzív fővárosi helyszíneken forog majd a Pesti balhé, Lóth Balázs első mozifilmje

Olyan dokumentumfilmeket nézhet meg januárban, amiket később már nemigen

mozi film tv hírek
Cinematrix :: 2019. január 28. és február 3. között ötödik alkalommal rendezik meg a jubileumi BIDF-et, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A programban többek között a Sundance-nyertes Apákról és fiaikról is látható lesz, ahogy több más friss, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilm, melyeket nem vettek meg hazai forgalmazásra, így ha az ilyesmi érdekli az embert (és miért ne érdekelné), akkor el kell menni az Arénába és megnézni őket.
Tovább Olyan dokumentumfilmeket nézhet meg januárban, amiket később már nemigen

A Filmalap 327 millió forintot ad a Pesti balhéra

mozi film tv hírek

Cinematrix :: Az elsőfilmes Lóth Balázsban (lent, képen) és filmtervében bízik annyira a Filmalap, hogy pénzt adjon neki - na nem annyit, mit a Kincsemre, csak úgy szolidan 327 milliót, amiből aztán vagy kijön az elképzelések szerint egy korábban soha nem látott Budapesten játszódó vígjáték, vagy nem. A filmről egyelőre nem sokat tudni: öt gyerekkori barátról szól, akiket 20 év kihagyás után újra összehoz életük legőrültebb és legkockázatosabb kalandja: a "Pesti balhé".
Tovább A Filmalap 327 millió forintot ad a Pesti balhéra

Az Úr hangja

mozi film tv hírek

est.hu :: Az Úr hangja 2018 Színes, magyar sci-fi, 108 perc
A harmincas éveiben járó Péter egy rejtélyes balesetekkel foglalkozó dokumentumfilmben felfedezni véli rég nem látott apját. A dokumentumfilm a Colorado állambeli „spontán égéseket” a több száz kilométerre lévő kutatóbázison folytatott fegyverkísérlettel hozza összefüggésbe.
Tovább Az Úr hangja

A divatvilág huligánjáról szól az év legjobb dokumentumfilmje

mozi film tv hírek
Cinematrix :: "Kérlek, gondoskodjatok a kutyáimról. Bocsi, szeretlek benneteket. Lee" – mindössze ennyi üzenetet hagyott Lee Alexander McQueen, mielőtt begyógyszerezve és bekokainozva véget vetett életének az anyja temetését megelőző estén. Nem ez volt az első öngyilkossági kísérlete (aznap sem), és nem is ez volt az első találkozása a drogokkal. A divatvilág 2010. február 11-én az egyik legnagyobb zsenijét vesztette el.
Tovább A divatvilág huligánjáról szól az év legjobb dokumentumfilmje

Hozzám jössz, haver?

mozi film tv hírek

est.hu :: Épouse-moi mon pote, 2017 Színes, francia vígjáték, 92 perc
A franciák nem félnek viccelni a bevándorlással: az Egy burka, egy nadrág után a Hozzám jössz, haver? a második erről szóló vígjátékuk, ami idén eljutott a magyar mozikba.
Tovább Hozzám jössz, haver?

Mary Poppins visszatér

mozi film tv hírek

est.hu :: Mary Poppins Returns, 2018 Színes, amerikai családi musical, 130 perc
A világ leghíresebb dadusa újból ellátogat az immár felnőtt Banks testvérekhez, pont akkor, amikor a legnagyobb szükségük van rá. Miközben Michael és Jane a családi ház megmentéséhez keresik az apjuk banki részvényeit igazoló dokumentumot, Poppins szó szerint beröppen, hogy levegye a gyerekek felvigyázásának súlyát a megözvegyült Michael válláról.
Tovább Mary Poppins visszatér

Párizs császára

mozi film tv hírek

est.hu :: L’Empereur de Paris, 2018 Színes, francia kalandfilm, 110 perc
A híres-hírhedt bűnöző, François Vidocq a valóságban is létezett, kegyelmet remélve ajánlotta fel szolgálatait a párizsi rendőrségnek. Életét számtalanszor feldolgozták, a filmvásznon legutóbb Gérard Depardieu alakította.
Tovább Párizs császára