A Fekete Párduc lehet a legjobb film, nincs magyar jelölt az idei Oscaron

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Magyar idő szerint kedd délután bejelentették a 91. Oscar-díj jelöltjeit. Sajnos az esélyesek közül sem a Susotázs című rövidfilm, sem a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film nem jutott a jelöltek közé, így három év után idén először nem lesz magyar alkotás, aminek szurkolni lehetne. 2016-ban a Saul fia, 2017-ben a Mindenki című rövidfilm kapott Oscar-díjat, 2018-ban pedig a Testről és lélekről című dráma kapott jelölést.
Tovább A Fekete Párduc lehet a legjobb film, nincs magyar jelölt az idei Oscaron

Feldolgozták a norvég black metal egyik legkeményebb időszakát

mozi film tv hírek
Cinematrix :: (...) írtak egy könyvet az esetről Lords Of Chaos címmel, ami persze bestseller lett, és Ridley Scott egyik cége éppen most forgat egy kisebb játékfilmet az esetről, úgyhogy lehet hogy egyszer majd látom magamat a mozivásznon valami színész által alakítva, ami mondjuk elég ironikus lenne.
Tovább Feldolgozták a norvég black metal egyik legkeményebb időszakát

Andy Vajna ellophatta volna a magyar filmet, de nem tette

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Vasárnap meghalt Andy Vajna, akit pár nap különbséggel majdnem pontosan nyolc éve nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztossá. Természetes, hogy felmerül az utódlás kérdése, különösen azon a területen, ami leginkább szívügye volt, és ahol a legjobban érezhető lesz a hiánya: a magyar filmgyártásban.
Tovább Andy Vajna ellophatta volna a magyar filmet, de nem tette

Ha láttunk is ezer drogháborút, ilyet akkor sem

mozi film tv hírek
Cinematrix :: A kolumbiai gyártású Az átkelés madarai olyan, mintha összegyúrták volna a Narcost egy ismeretterjesztő dokumentumfilmmel, de egyik téma sem uralná le a másikat, hanem boldogan  élnének egymás mellett. Már ha egy drogkartell felemelkedéséről szóló filmben lehet boldog együttélésről beszélni, mert szerintem a filmtörténetben nem volt olyan drogbáró, akinek a sztorija úgy ért véget, hogy boldogan élt, amíg meg nem halt. Az átkelés madarai megtartja a műfaj sablonjait, de nem az unásig ismert környezetben. Ez egy olyan film, amihez foghatót látunk nagyon sokat, de igazán ilyet egyet sem.
Tovább Ha láttunk is ezer drogháborút, ilyet akkor sem

Nyerj páros jegyet a Mary és Max c. előadásra, a Bethlen Színházba!

mozi film tv hírek

est.hu :: Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Tovább Nyerj páros jegyet a Mary és Max c. előadásra, a Bethlen Színházba!