Gyilkos hajsza

mozi film tv hírek

est.hu :: Direct Action, amerikai-kanadai akciófilm, 97 perc, 2004
Nomármost, akinek egy hasonszőrű cím alapján bárminemű illúziói lennének, az vélhetően a mai napig egy amish közösség vendégszeretetét élvezte, és csupán egy művelődési ház nagytermében találkozott először a televízió nevezetű boszorkányos szerkezettel.
Tovább Gyilkos hajsza

Mementó

mozi film tv hírek

est.hu :: Memento, Amerikai bűnügyi thriller, 110 perc, 2000
Az emberi agy elképesztő dolgokat képes produkálni; felfog, tárol, visszaemlékszik, és a temérdek infó birtokában lelkesen kombinál. De mi van akkor, ha az emlékezés kiesik a listából? Ha lövésünk sincs, hogy 15 perccel azelőtt mit is csináltunk, a körülöttünk lévő arcok és helyek pedig kétségbeejtően ismeretlennek tűnnek mindenhol.
Tovább Mementó

Ragadozó

mozi film tv hírek

est.hu :: Predator, amerikai akció-sci-fi, 1987, 102 perc
A Ragadozó születését Sly-nak köszönhetjük. Egy alkalommal valaki megjegyezte a rétestészta jellegű Rocky-sorozat kapcsán, hogy Balboa E.T.-n kívül már mindenkivel bokszolt. Állítólag ez a vicces beszólás vezetett a rovarszájú embervadászok megalkotásához. Az első tervek szerint a ragadozók hosszúnyakú, kutyafejű, egyszemű valamik lettek volna, de erről a verzióról lemondtak a sci-fi-vígjáték rajongók nagy bánatára.
Tovább Ragadozó

A spártai

mozi film tv hírek

est.hu :: amerikai-német thriller, 102 perc, 2004
Íme egy újabb obligát akciófilm az esti műsorsávra. Akinek már volt szerencséje akár egy John Woo filmhez is, nem kizárt, hogy elalszik rajta, és csupán a szobába toppanó nagymuter autós üldözést kísérő sápítozására riad majd fel.
Tovább A spártai

Mátrix – Újratöltve

mozi film tv hírek

est.hu :: The Matrix Reloaded, 2003, 122 perc
1999-ben a Mátrix mindent elsöpörve robbant be a köztudatba és aratta le - teljesen jogosan - a babérokat, ám négy évvel későbbi folytatása már valahogy nem nagyon tudta megtartani az első rész lehengerlő misztikumát.
Tovább Mátrix – Újratöltve

Hajrá csajok 4.

mozi film tv hírek

est.hu :: Bring It On: In It to Win It!, amerikai vígjáték, 90 perc, 2007
Ami azt illeti, az előző három filmtörténeti alapmű kimaradt az életemből, márpedig becslésem szerint ennek köszönhetően hárommillió épen maradt agysejttel számolhatok. Persze, mindez nem más, mint merő rosszindulattól csöpögő előítélet.
Tovább Hajrá csajok 4.

A nagy csapat 2.

mozi film tv hírek

est.hu :: Major League II, amerikai vígjáték, 105 perc, 1994
A nagy csapat című örökbecsű – egyetemben az eredeti(!) szinkronos Kevin Costner-féle Baseball bikákkal – kirívó példa arra, hogy baseball-filmből sem teljességgel képtelenség érdekfeszítő produkciót kicsikarni.
Tovább A nagy csapat 2.

Tükörálarc

mozi film tv hírek

est.hu :: MirrorMask, Amerikai kalandfilm, 2006
Fantasztikus mese a kultikus szerző, Neil Gaiman tollából egy még fantasztikusabb birodalomról, ahová egy 15 éves lány véletlenül csöppen be.
Tovább Tükörálarc

Bakkerman

mozi film tv hírek

est.hu :: magyar játékfilm, 86 perc, 2007
Lassan már szimpla vállrándítással konstatáljuk, hogy egykor halhatatlan alapműveket produkáló magyar rendezők – ha kimondatlanul is – a kereskedelmi tévék (rosszabb esetben hirdetőik) szájízének megfelelő borzalmakkal állnak elő.
Tovább Bakkerman