A sárkány bosszúja

mozi film tv hírek

est.hu :: A sárkány bosszúja, thaiföldi akciófilm, 108 perc, 2005
Ha egy film sztorijának rövid összegzésében túszul ejtett elefántokról olvasunk, az a minimum, hogy a stáblistában a John Cleese, az Eric Idle, és a Michael Palin nevek után kezdünk el kutatni. Márpedig ez itt nem egy Monty Python szkeccs, hanem egy állatpajtás fennhangokkal operáló kungfu film.
Tovább A sárkány bosszúja

Sin City

mozi film tv hírek

est.hu :: Amerikai akciófilm, 124 perc, 2005
A Sin City minden szempontból telitalálat; nem csak Frank Miller vizuális világa elevenedik meg a vásznon szinte tökéletes valójában, de történetszövése és elbeszélési módja is a klasszikus verzió mozgóképes ekvivalense, ami igencsak felüdítő élmény a sok elbaltázott képregény-adaptáció után.
Tovább Sin City

Az ördögűző

mozi film tv hírek

est.hu :: The Exorcist, amerikai horror, 1973, 132 perc
Az Entertainement Weekly és Maxim magazinok minden idők legfélelmetesebb filmjének kiáltották ki az Ördögűzőt. A filmet bemutató mozikba rendszeresen mentőt kellett hívni, mert többen rosszul lettek a a vetítések alatt.
Tovább Az ördögűző

G. I. Joe: A kobra árnyéka

mozi film tv hírek

est.hu :: G.I. Joe: The Rise of Cobra, amerikai akciófilm, 107 perc, 2009
Gyermekkorunk legszebb pillanatai ismét a képernyőn. Legalábbis akinek ismerősen cseng a Sky Channel kifejezés, biztosan elmorzsolgat most egy könnycseppet szeme sarkában. Akárcsak az, aki a karakterek fröccsöntött másával kommandózott a homokozóban.
Tovább G. I. Joe: A kobra árnyéka

Parfüm: Egy gyilkos története

mozi film tv hírek

est.hu :: Perfume: The Story of a Murderer, német-francia-spanyol filmdráma, 147 perc, 2006
Patrik Süskind tollából született szagos erkölcsi olvasmányt Tom Tykwer igyekezett filmre adaptálni. A kísérlet sikeres volt, igazi vizuális mestermű született a mániákusan megszállott francia ifjú sztorijából, akit különös orrbéli adottságai tettek fanatikus szépség-gyűjtővé.
Tovább Parfüm: Egy gyilkos története

A 13-as rendőrőrs

mozi film tv hírek

est.hu :: Assault on Precinct 13, amerikai-francia akcióthriller, 109 perc, 2005
Bizonyos esetekben igazat kell adnunk azon kultúrsznoboknak, akik szerint a remake intézménye nem jó másra, mint hogy kultikus művekből a Jerry Springer Show törzsközönsége számára is értelmezhető terméket csináljon.
Tovább A 13-as rendőrőrs

X-Men 2.

mozi film tv hírek

est.hu :: amerikai fantasztikus akciófilm, 133 perc, 2003
Mint megszállott képregény-fanatikus, sosem fogom elfelejteni azt a percet, amikor csatornaváltogatás közben jó tíz évvel ezelőtt egy potenciális X-Men karaktert véltem felfedezni a képernyőn. Aztán végül csalódottan konstatáltam, hogy csupán a Budapest TV egyik szórakoztató műsorába futottam bele.
Tovább X-Men 2.

Rocky II.

mozi film tv hírek

est.hu :: Rocky II., amerikai filmdráma, 119 perc, 1979
Miután előzőleg bucira verte Apollo Creed fejét, Rocky immár ünnepelt sportoló a közvélemény szemében. Hősünk azonban tisztes polgári állásról és nyugalmas családi életről álmodozik, miközben a megalázott világbajnok minden létező eszközzel próbálja elérni, hogy revansot vehessen az Olasz Csődörön.
Tovább Rocky II.

Gattaca

mozi film tv hírek

est.hu :: Gattaca, Amerikai sci-fi-thriller, 102 perc, 1997
Ez a film tipikusan nem ebéd előtti mozi, szép színeivel és hangulatával szerintem egyenesen egy sötét, esteli lakásba tervezték. Nem mondom, hogy vidám, hangulatos kis alkotás, de elgondolkodtató, az egyszer biztos!
Tovább Gattaca

Az utolsó erőd

mozi film tv hírek

est.hu :: The Last Castle, Amerikai akciófilm, 2001
Az erőd, egy speciális fegyintézet renitens, szabályszegő katonák, illetve tisztek számára, sajnálatos módon az utolsó állomás a szebb napokat látott Irwin tábornok egyébként briliáns karrierjében.
Tovább Az utolsó erőd