A Fekete Párduc lehet a legjobb film, nincs magyar jelölt az idei Oscaron

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Magyar idő szerint kedd délután bejelentették a 91. Oscar-díj jelöltjeit. Sajnos az esélyesek közül sem a Susotázs című rövidfilm, sem a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film nem jutott a jelöltek közé, így három év után idén először nem lesz magyar alkotás, aminek szurkolni lehetne. 2016-ban a Saul fia, 2017-ben a Mindenki című rövidfilm kapott Oscar-díjat, 2018-ban pedig a Testről és lélekről című dráma kapott jelölést.
Tovább A Fekete Párduc lehet a legjobb film, nincs magyar jelölt az idei Oscaron

Feldolgozták a norvég black metal egyik legkeményebb időszakát

mozi film tv hírek
Cinematrix :: (...) írtak egy könyvet az esetről Lords Of Chaos címmel, ami persze bestseller lett, és Ridley Scott egyik cége éppen most forgat egy kisebb játékfilmet az esetről, úgyhogy lehet hogy egyszer majd látom magamat a mozivásznon valami színész által alakítva, ami mondjuk elég ironikus lenne.
Tovább Feldolgozták a norvég black metal egyik legkeményebb időszakát

Andy Vajna ellophatta volna a magyar filmet, de nem tette

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Vasárnap meghalt Andy Vajna, akit pár nap különbséggel majdnem pontosan nyolc éve nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztossá. Természetes, hogy felmerül az utódlás kérdése, különösen azon a területen, ami leginkább szívügye volt, és ahol a legjobban érezhető lesz a hiánya: a magyar filmgyártásban.
Tovább Andy Vajna ellophatta volna a magyar filmet, de nem tette

Ha láttunk is ezer drogháborút, ilyet akkor sem

mozi film tv hírek
Cinematrix :: A kolumbiai gyártású Az átkelés madarai olyan, mintha összegyúrták volna a Narcost egy ismeretterjesztő dokumentumfilmmel, de egyik téma sem uralná le a másikat, hanem boldogan  élnének egymás mellett. Már ha egy drogkartell felemelkedéséről szóló filmben lehet boldog együttélésről beszélni, mert szerintem a filmtörténetben nem volt olyan drogbáró, akinek a sztorija úgy ért véget, hogy boldogan élt, amíg meg nem halt. Az átkelés madarai megtartja a műfaj sablonjait, de nem az unásig ismert környezetben. Ez egy olyan film, amihez foghatót látunk nagyon sokat, de igazán ilyet egyet sem.
Tovább Ha láttunk is ezer drogháborút, ilyet akkor sem

Trumpot és feleségét is jelölték idén az Aranymálnára

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Kiadták a 39. anti-Oscar, vagyis az Aranymálna jelöltjeinek a listáját. A legrosszabb filmekért és alakításokért járó díjra idén olyanok esélyes, mint John Travolta, Bruce Willis vagy Melissa McCarthy, de még Donald Trumpnak is jutott egy jelölés.
Tovább Trumpot és feleségét is jelölték idén az Aranymálnára

Hét Andy Vajna-film, ami összesen kétmilliárd dollárt termelt

mozi film tv hírek

Cinematrix :: Andy Vajna karrierje két nagy szakaszra bontható, már ha a hongkongi fodrász/parókakészítő időszakot nem számoljuk, a hollywoodira és a magyarra. Itthon  akkor lett filmes nagyember,  amikor már Hollywoodban nem minden ügynök ismerte a nevét,  szóval részben időbeli is a tagolódás, de amerikai tevékenységét sem hagyta abba teljesen. Az kétségtelen, hogy amikor legjobban ment kint a szekér, akkor Vajna és libanoni haverja, Mario Kassar hollywoodi szupersztároknak számítottak.
Tovább Hét Andy Vajna-film, ami összesen kétmilliárd dollárt termelt

Az illúziók dédelgetése pofára esést eredményezett

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Az illúziók dédelgetése pofára esést eredményezett Matalin Dóra 3 órája Módosítva: 2019-01-18 17:58 128 Kedden kiderül, hogy a Saul fia, a Mindenki és a Testről és lélekről után zsinórban negyedszer is szurkolhatunk-e magyar filmnek az Oscaron. Ezúttal Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje került a legjobb tíz közé, az úgynevezett Oscar-shortlistre. Ezek közül kerül ki majd az öt Oscar-jelölt rövidfilm. A rendezővel és a film főszereplőjével, Osvárt Andreával beszélgettünk a Susotázs esélyeiről, a kampányolás fontosságáról, visszautasított filmtervekről, és arról, hogy miért nem merik még beleélni magukat abba, hogy ott lesznek a díjátadón. Mennyire lepett meg titeket, hogy a Susotázs Oscar-shortlistre került? A fesztiválszereplések miatt számítottatok rá?
Tovább Az illúziók dédelgetése pofára esést eredményezett

Tucathorrorból sosem elég

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Igazi B kategóriás ijesztgetésnek tűnik A csodagyerek, amihez most érkezett új, magyar szinkronos előzetes. A film főszereplője egy Sarah nevű nő (Taylor Schilling az Orange Is the New Blackből), akiben egyre erősebb a gyanú, hogy egyetlen gyerekével valami nem stimmel. A kis Miles egyre elfajuló, zavart viselkedést mutat, ádáz kis arcán gyilkos düh. 
Tovább Tucathorrorból sosem elég