A tanúból Kádárék sem tudtak propagandát csinálni

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Az 1981-es 34. cannes-i filmfesztiválnak magyar szempontból nagyon erős volt a programja: a versenyfilmek között ott volt a Cserepek (r: Gaál István) és a Mephisto (r: Szabó István), versenyen kívül vetítették Rófusz Ferenc Oscar-díjas A légy című animációját, a rövidfilmes versenyben pedig részt vett a Vajda Béla rendezte Moto Perpetuo, valamint a magyar származású John Halastól a Dilemma című kisfilm. A nemzetközi felhozatal sem volt rossz: szerepelt és díjat is nyert az Andrzej Wajda-féle Vasember, vetítették a manapság inkább a zenéjéért emlékezetes Tűzszekereket, A szarvasvadász rendezőjének karrierjét kettéhasító A mennyország kapujában-t, illetve az Un Certain Regard szekcióban bemutatták A tanút.
Tovább A tanúból Kádárék sem tudtak propagandát csinálni

Már csak két évet kell várni az új John Wick filmre

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Egy nappal azután, hogy kiderült, mennyire jól teljesített az Egyesült Államokban a harmadik John Wick film , a Lionsgate bejelentette, készül a folytatás, a bemutató pedig 2021. május 21-én lesz. A stúdió stílszerűen egy SMS-ben tudatta a rajongókkal, hogy kedvenc bérgyilkosuk visszatér.
Tovább Már csak két évet kell várni az új John Wick filmre

A királyi pár ellátogat Downton Abbey-be

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Downton Abbey 2011-ben debütált a tévében, és  hat évadot élt meg . A XX. század első felében egy angol vidéki kastélyban játszódó történet egy arisztokrata család és személyzete életét mutatta be, és világszerte nagy sikert aratott a közönség és a szakma körében is, összesen 3 Golden Globe-díjat és 15 Emmy-díjat nyert meg. 2017-ben már azt pletykálták, hogy a sorozat kap egy játékfilmes folytatást , 2018 nyarán már biztos volt , hogy a Crawley család visszatér. A napokban pedig megérkezett az első előzetes is a filmhez.
Tovább A királyi pár ellátogat Downton Abbey-be

Hétperces vastapsot kapott Quentin Tarantino legújabb filmje

mozi film tv hírek

Cinematrix :: Kedden este mutatták be a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjét .  Az idei fesztiválon eddig nem látott tömeg érkezett a premier napjára a cannes-i Croisette-re. A rajongók reggel óta várták a stábot, az újságírók pedig már órákkal korábban sorban álltak, hogy bejuthassanak a film egyetlen sajtóvetítésére. A bemutatót követő hétperces vastaps ugyan nem kivételes a cannes-i gálavetítéseken, de viszonylag hosszúnak számít, és a háromezer fős premierközönség lelkes ünneplése még Brad Pitt szeméből is könnyeket csalt ki – írja az MTI.  
Tovább Hétperces vastapsot kapott Quentin Tarantino legújabb filmje

Horrorral és rettegéssel jön a Toy Story negyedik része

mozi film tv hírek

Cinematrix :: Véget ért a játszódélután - áll a vészjósló felirat a Toy Story 4. részének előzetesében, és valóban: Bonnie játékainak egzisztenciális válsággal, veszélyes kihívásokkal és azzal kell szembenézniük, hogy is néz ki egy plüssfigura, ha kegyetlenül kettétépi és szétmarcangolja egy macska.
Tovább Horrorral és rettegéssel jön a Toy Story negyedik része

Már előzetes is van Woody Allen letiltott filmjéhez

mozi film tv hírek

Cinematrix :: Miután Woody Allen 19 milliárd forintra perelte a szerződésük mögül kihátráló, a már rég elkészült filmjét elsüllyesztő Amazont, most visszakapta a cégtől a forgalmazási jogokat, így már rajta múlik, bemutatják-e végül az Egy esős nap New Yorkban-t (A Rainy Day in New York) - írja a Variety . A döntést Allen azzal ünnepelte meg, hogy közepesen rossz minőségben közzétette a film előzetesét a saját Facebook-oldalán.
Tovább Már előzetes is van Woody Allen letiltott filmjéhez

Ki kivel van Godzilla szörnyapokalipszisében?

mozi film tv hírek
Cinematrix :: Május 30-án érkezik az újjáélesztett Godzilla-filmsorozat második, a Legendary szörnyverzumának viszont már harmadik része, a Godzilla 2 - A szörnyek királya, amiben kiteljesedik a szörnyvilág, hogy egy hatalmas csatával ágyazzon meg a 2020-as, a mostaninál is nagyobb szörnyfilmnek, a Godzilla vs. Kongnak. A jövőre érkező két film főszereplőjét nem nagyon kell bemutatni, az ideiben viszont rengeteg olyan titánnal találkozunk, akik a japán filmvilágon kívül nem annyira ismertek.
Tovább Ki kivel van Godzilla szörnyapokalipszisében?